Kortspill i mørket med lommelykt

Dette gjør deg forberedt til et strømbrudd!

Ved større strømbrudd under ekstremvær er det liv og helse som prioriteres først. Da kan det ta lengre tid før du får strømmen tilbake. Om strømmen plutselig går er det ikke bare lyset som forsvinner, men også elektrisk oppvarming, varmtvann og muligheten til lagring og oppvarming av mat. Egenberedskap er derfor viktig.

Oppvarming

En vedovn eller peis er det mange som har som alternativ oppvarming. For deg uten denne muligheten finnes det parafin- og gassovner som alternativ. Bare husk å ha nok ved og ekstra parafin, avhengig av hvilken strømkilde du har.

Mat og drikke

Dersom kjøleskap og fryser ikke klarer seg er hermetikk og tørrvarer redningen. DSB anbefaler å lagre 9 liter vann per person for å dekke grunnleggende behov som drikke, matlaging og vask.

Lys

Batteridrevne LED-lamper og LED-lommelykter varer lenge og lyser fint opp uten strøm. Tenn gjerne også stearinlys som gir både lys og noe varme.

Radio

NRK har ansvar for å sende myndighetenes beredskapsmeldinger og viktig informasjon på radio. En batteridrevet radio er derfor noe du burde ha. Sørg også for å ha ekstra batterier liggende, til de ulike batteridrevne apparatene.

Ladere

Har du en eller flere powerbanks liggende bør du sørge for å alltid ha de fulladet. Da kan du enkelt holde kontakt med omverdenen ved å kunne lade opp mobil og nettbrett.

Nødstrøm

Er du kritisk avhengig av strøm på grunn av helse eller annet bør du ha et nødaggregat. Husk riktig lagring av drivstoff til aggregatet .