Smarthus

Smarthus

Med et smarthus trenger du ikke å bekymre deg for å slukke lys, låse døren, slå på alarmen eller slå av kaffetrakteren når du forlater hjemmet ditt. Med dagens teknologiløsninger er drømmen om smarthus blitt en virkelighet og ikke lenger uoppnåelig.
Det finnes en rekke løsninger som kan være med på å gjøre hverdagen din enklere og smartere. Ved å koble på en smart termostat til varmesystemet kan du senke temperaturen når ingen er hjemme. Slike små inngrep kan være med på at du på sikt sparer penger.
«Gjør-det-selv» inngrep finnes det mange av og kan være en fin start når man skal transformere boligen til et smarthus. Bytt ut ordinære lyspærer med smarte lyspærer og vips så kan du styre belysningen via det trådløse nettverket hjemme. Du kan også gå til innkjøp av smarte plugger som du setter i stikkontakten og lar deg fjernstyre apparater som er koblet til smart pluggen.

Smart strømforbruk

Ønsker du en mer detaljert oversikt over strømforbruket ditt kan du ta i bruk HAN-porten på AMS-måleren tilhørende ditt hjem. HAN-porten gir deg mulighet til å koble til smarthusløsninger samtidig som du får oversikt over ditt eget strømforbruk. Du må først åpne HAN-porten ved å fylle inn et skjema på Min Side før du kan plugge inn smartstyringsproduktet og ta det i bruk.
Her kan du lese mer om HAN-porten .

Hvor får du tak i smarthusprodukter som kobles i HAN-porten?

Glitre Nett verken produserer eller selger smarthusløsninger som kan kobles til HAN-porten, men Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har oversikt over de forskjellige leverandørene på sine hjemmesider.