lading av mobiltelefon

Tips til elvett i hjemmet

Se våre 7 tips for et hjem helt uten brannfeller. For visste du at du kan ha flere brannfeller hjemme uten at du er klar over det?

1. Trekk ut stikkontakten og slå av apparater

Termostatstyrte apparater som kaffetrakter og brødrister bør du trekke ut stikkontakten til for å unngå brann i hjemmet. I tillegg er det en brannrisiko å la TV, PC og lignende være i standby-modus. Slå derfor apparatene helt av.

2. Pass på komfyren

Ikke gå fra komfyren når du lager mat, og husk å slå den av etter bruk. Komfyrvakt har vært et krav siden 2010. En komfyrvakt kutter strømmen hvis du glemmer å skru av komfyren.

3. Les bruksanvisninger

Har du kjøpt et nytt elektrisk apparat bør du lese gjennom bruksanvisningen for å gjøre deg kjent med bruken, og eventuelle brannrisikoer den kan føre med seg.

4. Tørk ikke klær på varmeovn

Pass også på at panelovner og lignende ikke blir dekket til av pledd eller gardiner.

5. Bruk lyspærer med riktig effekt

Ikke bruk lyspærer med sterkere watt-effekt enn lampen er beregnet for. For å spare strøm kan du bytte til LED-pære.

6. Være tilstede når du vasker klær

Vask klær når du er våken og tilstede. Det samme gjelder når du bruker oppvaskmaskinen og tørketrommelen. Husk å tømme lofilteret i tørketrommelen etter bruk.

7. Unngå overdreven bruk av skjøteledninger

Visste du at det finnes et minstekrav for hvor mange stikkontakter du bør ha i et rom? Skjøteledninger er kun ment til midlertidig bruk da de kan utsettes for brannfarlig slitasje. Se derfor til at hjemmet ditt oppfyller minstekravet for stikkontakter.

Ønsker du å spare strøm?

Her finner du våre beste tips for å kutte ned på strømregningen.

Strømsparetips