Mann som leser på mobiltelefon

Forbruk

Ønsker du å følge med på ditt strømforbruk og redusere kostnadene på strøm og nettleie?

Strømforbruk

Strømmåleren gir deg muligheten til å følge med på eget forbruk, analysere eget forbruksmønster og hjelp til smartere strømforbruk.
Min side kan du følge med på ditt strømforbruk per time, dag, uke, måned eller år. Trykk her for å komme direkte til Min Side.

Strømforbruket i din bolig

Ønsker du å følge med på strømforbruket og redusere kostnadene på strøm og nettleie, er det viktig å vite hvordan strømforbruket er i din bolig.
Strømforbruket påvirkes av en rekke faktorer. Du kan for eksempel forvente at type bolig og størrelsen på boligen spiller er stor rolle, og at en enebolig bruker mer strøm enn en blokkleilighet. Temperaturforskjeller vil også gjenspeiles.
I tillegg spiller antall beboere i husstanden inn, alderen på boligen, kvaliteten på isolasjon og hva slags type oppvarming du benytter deg av. Husstander med elektrisk oppvarming vil for eksempel bruke mer strøm enn husstander med vannbåren varme eller sentralfyring.
I en enebolig vil 50-60 prosent av strømforbruket være knyttet til oppvarming. Når det blir kaldere ute, må varmeovner jobbe hardere for å holde ønsket innetemperatur. Strømforbruket går da opp selv om innetemperaturen er lik. Kun en grad forskjell i innetemperatur kan utgjøre en forskjell i totalt forbruk.

Spørsmål og svar om strømforbruk